SolarEdge

SolarEdge, opgericht in 2006, is producent van innoverende omvormersystemen. Met behulp van poweroptimizers managen de systemen van SolarEdge ieder paneel afzonderlijk. Het rendement op een zonne-energiesysteem ligt hierdoor tot wel 20% hoger.

SolarEdge Compact

Nieuw is de compacte residentiele oplossing van SolarEdge; een hele voordelige oplossing voor de kleinere zonne-energiesystemen van 4-8 panelen. De compact residentieel-serie is hiermee uitermate geschikt voor de sociale woningbouw, kleine dakoppervlaktes en nieuwbouwprojecten waarbij voldaan moet worden aan duurzaamheidseisen.

De compact residentieel serie is verkrijgbaar in 3 vermogensvarianten; 1000M, 1500M en 2000M. Daarnaast is iedere vermogensvariant verkrijgbaar in 3 soorten: basis, medium en volledig.

Het verschil tussen deze varianten zit in de monitoringsmogelijkheden, de manier van configureren (en de prijs van het product).

SolarEdge E-Serie

De E-Serie is de volgende generatie kleine 3-fase omvormers van SolarEdge. De E-Serie is kleiner, lichter en gemakkelijker te installeren dan de voorgaande modellen. Daarnaast zijn de omvormers geschikt voor zowel binnen- als buiten montage. Door de afwezigheid van een externe ventilator en een verbeterde interne ventilator is de E-serie stiller dan voorheen.

De driefase omvormers van SolarEdge hebben een uitzonderlijk hoog rendement van maar liefst 98% en zijn zeer eenvoudig te installeren. SolarEdge is standaard uitgerust met LAN aansluiting (communicatie via Wi-Fi is mogelijk m.b.v een Wi-Fi kit) en worden geleverd met maar liefst 12 jaar productgarantie. Uniek zijn de mogelijkheden op het gebied van monitoring en serviceverlening op afstand.

SolarEdge HD Wave

De HD-Wave omvormers zijn de nieuwe generatie SolarEdge omvormers, geoptimaliseerd met HD-Wave technologie. Naast de nóg hogere betrouwbaarheid, hebben de HD-Wave omvormers nog meer voordelen:

Lichtgewicht (< 9,5 kg) en compact
Het zeer efficiënte ontwerp van de HD-Wave omvormer vermindert de noodzaak tot koelen.

De HD-Wave omvormers hebben een uniek rendement met een maximum tot wel 99,2%.

De HD-Wave omvormers kunnen tot maar liefst 155% worden overgedimensioneerd waardoor de configuratiemogelijkheden nog groter worden.

De HD-Wave omvormers zijn op dit moment verkrijgbaar in diverse enkelfase varianten.

SolarEdge Power Optimizers

SolarEdge Power Optimizers zorgen ervoor dat onderlinge verschillen tussen panelen geen negatieve invloed op de opbrengst hebben. Ook het effect van schaduw kan sterk worden teruggedrongen doordat enkel het betreffende paneel en niet de gehele string negatief wordt beïnvloed. De optimizers van SolarEdge zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Meer informatie is terug te vinden in onderstaande tabel. De optimizers hebben een rendement van maar liefst 99,5% en worden geleverd met 25 jaar productgarantie.