Zonnepanelen voor uw bedrijf

Dat zonnepanelen voor een lagere energierekening zorgen en dat u fiscaal voordeel krijgt, wist u natuurlijk al. Een ander voordeel is dat uw bedrijf met zonnepanelen voorloopt op uw concurrent. Bij een vergelijkbare keuze tussen uw bedrijf en een andere partij, is de kans groot dat uw klant kiest voor de duurzame partij: uw bedrijf.

Meer inzicht

De monitoring displays in uw wachtruimte, showroom, werkplaats of op kantoor bieden continu inzicht in de status van het systeem en de opbrengsten. U ziet direct hoeveel zonne-energie u opwekt, of er een storing is en hoeveel u bijdraagt aan het milieu door uw verminderde CO2-uitstoot.

Voor kleinverbruikers en grootverbruikers

Er gelden verschillende regelingen voor kleinverbruikers en grootverbruikers. De opgeleverde stroom gebruikt u direct, of u levert de stroom terug aan de energieleverancier. Daarvoor hoeft u niets te doen. Het is een automatisch proces.

Kleinverbruiker

Bij een aansluiting tot 3 x 80 A bent u kleinverbruiker. U mag dan onbeperkt opgewekte stroom terug leveren aan het net. Heeft u aan het eind van het jaar meer stroom opgewekt dan u heeft verbruikt, dan krijgt u geld terug (salderen).

Grootverbruiker

Bij een aansluiting groter dan 3 x 80 A bent u grootverbruiker. U kunt dan niet salderen. Wel kunt u afspraken maken met uw energieleverancier over een vergoeding van terug geleverde stroom. Ook kunt u in aanmerking komen voor SDE+ subsidie. Solar System Care geeft u graag meer informatie over deze regeling en kan de SDE+ subsidie voor u aanvragen.

Bedrijvendak zonnepanelen