SolarEdge

SolarEdge, opgericht in 2006, is producent van innoverende omvormersystemen. Met behulp van poweroptimizers managen de systemen van SolarEdge ieder paneel afzonderlijk. Het rendement op een zonne-energiesysteem ligt hierdoor tot wel 20% hoger.

SolarEdge Compact Solution

De compacte residentiële oplossing van SolarEdge; een hele voordelige oplossing voor de kleinere zonne-energiesystemen van 4-8 panelen. Verder lezen…

SolarEdge Driefase E-Serie

De E-Serie; de volgende generatie kleine 3-fase omvormers van SolarEdge: kleiner, lichter en gemakkelijker te installeren dan de voorgaande modellen. Verder lezen…

SolarEdge-HD-Wave

De HD-Wave omvormers; de nieuwe generatie SolarEdge omvormers, geoptimaliseerd met HD-Wave technologie. Verder lezen…

Neem geheel vrijblijvend contact op

SolarEdge Compact Solution

Nieuw is de compacte residentiele oplossing van SolarEdge; een hele voordelige oplossing voor de kleinere zonne-energiesystemen van 4-8 panelen. De compact residentieel-serie is hiermee uitermate geschikt voor de sociale woningbouw, kleine dakoppervlaktes en nieuwbouwprojecten waarbij voldaan moet worden aan duurzaamheidseisen.

De compact residentieel serie is verkrijgbaar in 3 vermogensvarianten; 1000M, 1500M en 2000M. Daarnaast is iedere vermogensvariant verkrijgbaar in 3 soorten: basis, medium en volledig. Het verschil tussen deze varianten zit in de monitoringsmogelijkheden, de manier van configureren (en de prijs van het product).

Momenteel is alleen de basisvariant verkrijgbaar. In de tweede helft van 2018 worden ook de medium en volledige variant geïntroduceerd.
BasisMediumVolledig
Geen monitoringsmogelijkhedenCommunicatie met SolarEdge portaal via geïntegreerde wifi/ethernet of eventueel RS485Communicatie met SolarEdge portaal via geïntegreerde wifi/ethernet of optioneel via ZigBee/GSM
Configuratie via de switches op de omvormerConfiguratie via de SolarEdge inverter activator appConfiguratie via de SolarEdge inverter activator app

De omvormers uit de compact residentieel-serie worden standaard met één M2500 power optimizer geleverd. De M2500 heeft vier ingangen die ieder één of twee 60-cells panelen (of één paneel met een hogere spanning) ondersteunen. Op deze manier is het mogelijk om 4 tot maximaal 8 panelen aan te sluiten.

Datasheet

SolarEdge Compact Solution

SolarEdge Driefase E-serie

De E-Serie is de volgende generatie kleine 3-fase omvormers van SolarEdge. De E-Serie is kleiner, lichter en gemakkelijker te installeren dan de voorgaande modellen. Daarnaast zijn de omvormers geschikt voor zowel binnen- als buiten montage. Door de afwezigheid van een externe ventilator en een verbeterde interne ventilator is de E-serie stiller dan voorheen.

De driefase omvormers van SolarEdge hebben een uitzonderlijk hoog rendement van maar liefst 98% en zijn zeer eenvoudig te installeren. SolarEdge is standaard uitgerust met LAN aansluiting (communicatie via Wi-Fi is mogelijk door toepassing van een Wi-Fi kit) en worden geleverd met maar liefst 12 jaar productgarantie. Uniek zijn de mogelijkheden op het gebied van monitoring en serviceverlening op afstand.

Datasheets

SolarEdge Driefasige Omvormers

SolarEdge Driefasige Omvormers (middenspanning)

SolarEdge HD-Wave

De HD-Wave omvormers zijn de nieuwe generatie SolarEdge omvormers, geoptimaliseerd met HD-Wave technologie. Naast de nóg hogere betrouwbaarheid, hebben de HD-Wave omvormers nog meer voordelen:

  • Lichtgewicht (< 9,5 kg) en compact

Het zeer efficiënte ontwerp van de HD-Wave omvormer vermindert de noodzaak tot koelen. Dit is direct terug te zien in het formaat en gewicht van de omvormer. Met nog geen 10 kg aan gewicht, is de HD-Wave heel eenvoudig te vervoeren en door één persoon te installeren.

  • Ongekend hoog rendement van 99,2%

De HD-Wave omvormers hebben een uniek rendement met een maximum tot wel 99,2% waardoor de opbrengst van het zonne-energiesysteem nog verder kan worden geoptimaliseerd.

  • Overdimensionering tot maar liefst 155% mogelijk

De HD-Wave omvormers kunnen tot maar liefst 155% worden overgedimensioneerd waardoor de configuratiemogelijkheden nog groter worden. Daarnaast levert dit voor de Belgische markt, waar de vergoeding aan de netbeheerder wordt bepaald o.b.v. het omvormervermogen,  grote voordelen op.

  • Eenvoudige installatie

Het koppelen van het systeem is in slechts 1-2 minuten gebeurd. Daarnaast zijn de toetsen die voorheen verborgen zaten achter de kap, nu vanaf de buitenzijde te bedienen. Net als bij alle andere SolarEdge omvormers, is ook de HD-Wave compatibel met de uitgebreide monitoringssoftware van SolarEdge en is de omvormer standaard uitgerust met LAN aansluiting (communicatie via Wi-Fi is mogelijk door toepassing van een Wi-Fi kit).

De HD-Wave omvormers zijn op dit moment verkrijgbaar in de enkelfase varianten: SE2200H, SE3000H, SE3500H, SE3680H, SE4000H, SE5000H en SE6000H. Alle types zijn uit voorraad leverbaar en worden standaard geleverd met 12 jaar productgarantie.

Datasheet

SolarEdge HD Wave

SolarEdge Power Optimizers

SolarEdge Power Optimizers zorgen ervoor dat onderlinge verschillen tussen panelen geen negatieve invloed op de opbrengst hebben. Ook het effect van schaduw kan sterk worden teruggedrongen doordat enkel het betreffende paneel en niet de gehele string negatief wordt beïnvloed. De optimizers van SolarEdge zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Meer informatie is terug te vinden in onderstaande tabel. De optimizers hebben een rendement van maar liefst 99,5% en worden geleverd met 25 jaar productgarantie.

Uitvoeringen SolarEdge Power Optimizers
P300-300W/48Geschikt voor 60-cel zonnepanelen
P370-370W-60VGeschikt voor 60-cel en 72-cel zonnepanelen
P404-405W-60VGeschikt voor 60-cel en 72-cel zonnepanelen – korte strings
P405-405W-125VGeschikt voor dunnefilm panelen
P500-500W-80VGeschikt voor 96-cel zonnepanelen
P600-600W/96VGeschikt voor 2x 60-cel zonnepanelenVoor systemen vanaf 15K
P700-700W/125VGeschikt voor 2x 72-cel zonnepanelenVoor systemen vanaf 15K
P800-P DualGeschikt voor parallelle schakeling van 2×96-cel zonnepanelenVoor systemen vanaf 16K