Zonnepanelen voor uw (sport)vereniging

Dat zonnepanelen voor een lagere energierekening zorgen en u fiscaal voordeel geven, wist u natuurlijk al. Een ander voordeel is dat uw (sport)vereniging met zonnepanelen voorloopt op de concurrentie.

Meer inzicht

Met monitoring displays in uw wachtruimte, aula, of kantine blijft niet alleen u op de hoogte van de status van het systeem, maar laat u ook uw leden zien hoeveel zonne-energie u opwerkt. En toont u aan hoe milieuvriendelijk u bezig bent.

Voor kleinverbruikers en grootverbruikers

Er gelden verschillende regelingen voor kleinverbruikers en grootverbruikers. De opgeleverde stroom gebruikt u direct, of u levert de stroom terug aan de energieleverancier. Daarvoor hoeft u niets te doen. Dit is een automatisch proces.

Tennisvereniging Zonnepanelen

Kleinverbruiker

Bij een aansluiting tot 3 x 80 A bent u kleinverbruiker. U mag dan onbeperkt opgewekte stroom terug leveren aan het net. Heeft u aan het eind van het jaar meer stroom opgewekt dan u heeft verbruikt, dan krijgt u geld terug (salderen).

Grootverbruiker

Bij een aansluiting groter dan 3 x 80 A bent u grootverbruiker. U kunt dan niet salderen. Wel kunt u afspraken maken met uw energieleverancier over een vergoeding van terug geleverde stroom. Ook kunt u in aanmerking komen voor SDE+ subsidie. Solar System Care geeft u graag meer informatie over deze regeling en kan de SDE+ subsidie voor u aanvragen.